Gootti.net

Industrial-muoti on pukeutumistyyli, joka liittyy läheisesti industrial-musiikkiin (yllätys!). Vaatetukseen kuuluu usein erilaista punk- ja sotilasunivormuestetiikkaa. Industrial-tyylille ominaisia vaatteita ovat mm. maiharit, maastohousut, lentäjäntakit ja pitkät nahkatakit sekä t-paidat. Vaatteiden yleisimpiä värejä ovat musta ja oliivinvihreä. Koristeina/koruina toimivat erilaiset lasit ja pisimälle vietynä jopa kaasunaamarit. Suosittuja hiustyylejä ovat täysin ajeltu tai siilitukka. Joskus tyyliin lisätään myös metallisia ja/tai futuristisia koruja ja vaatteita, mutta vanhoillisimmat industrial-tyylin kannattajat luoktitelevat tällaiset koristeet mielellään Cyber-tyyliin.


Industrial-tyylin kannattajia kuulee joskus kutsuttavan "rivethead"-nimellä. Industrial elää goottikulttuurin rinnalla, tavallaan sen vähiten tunnetuimpana muotona. Tämä johtuu siitä, että industrial-musiikilla on enemmän "underground"-status muuhun goottimusiikkin verrattuna.


Lähteenä käytetty englanninkielisen Wikipedian Industrial Fashion-artikkelia sekä omaa kokemusta aiheesta. Muokkaajana Demonology.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.