Gootti.net

Yhdysvaltojen länsirannikolla 1970- ja 1980-lukujen taitteessa kehittynyt punkin alalaji, joka sittemmin kasvoi omaksi tyylisuunnakseen. Deathrock eroaa ensimmäisen sukupolven goottirockista, vaikkakin harjaantumattomat kuulijat voivat erehtyä. Tyylisuuntien nimiä käytetään myös ristiin, mutta alunperin goottirock oli brittiläinen ja ulkoisesti koreilevampi tyyli, kun taas deathrock oli puhtaammin musiikillinen tyylilaji. Nykyään deathrockin alle niputetaan yleisesti myös brittiläiset goottirockin edustajat kuten Alien Sex Fiend, joka kuitenkin alunperin oli nimenomaan brittiläisen Batcave-klubilta ponnistaneen goottirockin tyylipuhtaimpia edustajia.

Deathrockin kanssa musiikillisesti erittäin läheinen tyylisuunta on horrorpunk, jonka erottelu korvakuulemalta deathrockista tai goottirockista on usein melkoista arvuuttelua, johtuen pitkälti kyseisten genrejen kiinteiden rajojen puuttumisesta sekä vanhojen äänitteiden huonoista soundeista. Deathrock on yksinkertaista rock-musiikkia, jonka sanoitukset ammentavat roskakulttuurista, huonoista kauhuelokuvista ja muista synkistä teemoista. Goottirock tähtää usein tekstillisesti huomattavasti taiteellisempiin arvoihin. Sen sijaan horror punk ammentaa lyyrisistä arvoista kuin deathrock, mutta musiikillisesti se on aavistuksen lähempänä hardcorea.

Trivia: Kun kalifornialainen TSOL (True Sounds of Liberty) sai lukea lehdistä olevansa deathrockin ja horrorpunkin edustaja, päättivät he vetää sitten koko homman siihen suuntaan. Jatkossa haastattelupaikaksi sovittiin öinen hautausmaa. Tietenkään bändijätkät eivät olleet tosissaan tämän kanssa, mutta toimittajiin homma upposi. Jatkossa lehdistä sai lukea, miten hulluja deathrockareita he olivat!

Deathrock-bändejä

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.