Gootti.net

Johdanto

Termiä "goottirock" (eng. gothic rock, käytetään myös muotoa goth rock) käytettiin alunperin kuvaamaan muutaman punk rock / post-punk-bändin musiikkia 1970-luvun lopulla. Monissa tietolähteissä ensimmäiseksi goottirock-leiman saaneeksi yhtyeeksi mainitaan englantilainen Joy Division, mutta todellisuudessa Joy Divisionin musiikki on luokiteltu goottirockiin kuuluvaksi useimmiten vasta myöhemmin, kun koko genre on syntynyt.

Goottirockista kasvoi oma genrensä 1980-luvun alkupuolella. Suuntauksen lyriikat käsittelevät usein synkkiä asioita, kuten kuolemaa, ja se on ottanut vaikutteita goottilaisesta kirjallisuudesta ja varhaisista mustavalkoisista kauhuelokuvista. Synkkyys ei ole kuitenkaan välttämätön pakko goottilyriikoissa, usein löytyy myös sanoituksia rakkaudesta ja muista "iloisemmista" asioista.

Lista goottirock-bändeistä (under construction)

Suositeltavaa luettavaa

Lue myös goottimusiikin historiikki

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.