Gootti.net

Yhtyeen historia

Vendemmian muodostui vuoden 1992 lopulla Daven ja Markin erottua edellisistä bändeistään. He rekrytoivat bändiinsä laulajan ilmoittamalla Melody Makerissa ja aloivat pian kirjoittaa materiaalia. Demo ilmestyikin jo vuoden 92 lopussa.

Alkuvuosi 1993 meni uusia lauluja kirjoittaessa ja livejä soittaessa pitkin Englantia. Robi, rumpali, liittyi bändiin ja Vendemmian levytti toisen demonsa joka tottelee nimä Lords of Flame. Syyskuussa 1993 yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Between Two Worlds.

Juuri ennen albumin ilmestymistä Robi palasi kotimaahansa Italiaan. Bändi palautui kolmihenkiseksi loppuvuoden ajaksi. Alkuvuodesta 1994 uusi rumpali Russ liittyi yhtyeeseen ja uutta materiaalia alettiin kirjoittaa. Sittemmin Matt korvasi Dominicin ja minialbumi Through the Depths of Innocencea alettiin nauhoittaa. Seurasi lyhyt euroopankiertue. Vuoden 1995 alussa uusi kokopitkä Treacherous tuli ulos, ja levyä siivitettiin pitkällä saksankiertueella.

Russ erosi kokoonpanosta ennen kuin seuraavaa albumia ehdittiin nauhoittaa, ja levytyksen loppupuolella vuorostaan lähti Matt. Bändi jäi ilman laulajaa eikä muutamasta järjestetystä koelaulutilaisuudesta huolimatta uutta vokalistia löydetty. Tällöin Mark otti solistinpaikan ja Vendemmianista tuli kaksijäseninen. Transition saatiin julkaistuksi varhain 1996. Lisää keikkailua seurasi ja vuoden lopulla yhtye alkoi työstää kuudetta levyään One Eye Open.

Se tuli ulos maaliskuussa 1997. Julkaisua seurasi pari keikkaa Englannissa, viimeisenä The Tower Dublinissa. Tämän jälkeen yhtye hajosi.

Vendemmian kuitenkin päätti palata yhteen vuonna 2008. Se on keikkaillut pitkin Eurooppaa ja julkaissut uuden albumin One More Time. Bändi kipaisi myös suomessa vuoden 2009 Lumouksessa.

Yhtyeen kokoonpano

 • Mark (laulu ja kitarat)
 • Dave (kitarat ja ohjelmointi)
 • Danny (basso)

Diskografia

 • Between Two Worlds (CD, minialbumi), Resurrection Records, 1993
 • Lords Of The Flame (kasetti, omakustanne), 1993
 • Through The Depths Of Innocence (CD, minialbumi), Resurrection Records, 1994
 • Treacherous (CD, albumi), Resurrection Records, 1995
 • Transition (CD, albumi), Resurrection Records, 1996
 • Wake You Up (CD, single), Resurrection Records, 1996
 • One Eye Open (CD, albumi), Resurrection Records, 1997
 • One More Time (CD, albumi), Resurrection Records, 2008

Linkkejä

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.