Gootti.net

Viktoriaanisesta tyylistä yleisesti

Viktoriaanisella tyylillä tarkoitetaan tässä yhteydessä goottihenkistä pukeutumistyyliä. Viktoriaanisen pukeutumistyylin edustajat ottavat usein vaikutteita 1800-luvulla länsimaissa ylemmän yhteiskuntaluokan jäsenten keskuudessa harjoitetusta pukeutumisesta. Siihen kuuluivat olennaisena osana turnyyrihameet, puhvihihat, korkeat paidankaulukset, silinterit, päivänvarjot ja hansikkaat. Asu on useimmiten vain viktoriaanisvaikutteinen, sillä harvemmalla tätä goottipukeutumisen tyylisuuntausta "harrastavalla" taholla on varaa hankkia täysin autenttista vastaavaa puvustoa, tai taitoa tehdä itse sellainen.

Pukeutumisessa käytettäviä materiaaleja ovat esimerkiksi tafti ja laadukas puuvilla, kuoseista esimerkiksi raita sekä kukallinen brokadikangas. Kankaiden valinnassa saa tässäkin tyylisuuntauksessa käyttää mielikuvitusta. Ylipäätään materiaalieissa korostuu laadukkuus; kalliita, monimutkaisia vaatteita ei kannata tehdä/teettää halvoista polyesterkankaista.

Vaatteiden ja asusteiden värityksenä käytetään usein mustaa ja viininpunaista väriä, mutta esimerkiksi valkoinenkaan ei ole niin harvinainen. Hiukset ovat useimmiten korkkiruuvikiharoilla tai vanhojen tansseista tutuille kampauksille laitettuna. Hiusten päällä saattaa keikkua minisilinteri tai naistensilinteri, myös tekokukkia tapaa viktoriaanigoottien hiuslaitteista. Miespuolisten viktoriaanigoottien asut ovat melko lähellä historiallisromanttista goottityyliä: silintereitä, ylellisistä kankaista valmistettuja liivejä, röyhelökauluksia ja solmiomaisia huiveja, hansikkaita ja kävelykeppejä. Viktoriaanityylin lähisukulainen on steampunk-tyyli.

Inspiraatiota

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.