Gootti.net

Bändin musiikkia kuvaavat parhaiten genret goottirock ja deathrock.


Suruaika aloitti ideatasolla vuonna 1997, kun Matthew ja kosketinsoittaja Toni perustivat projektiluontoisesti Todellisuus 666:n. Mukaan liittyi myöhemmin myös Tuomas, jonka erottua bändi vaihtoi nimensä Suruajaksi. Tämän jälkeen yhtyeen riveihin tulivat basisti Mikko "Häkä" Häkämies ja kitaristi Tuomo Parikka. Ensimmäinen keikka oli Tammerfestissä 2000. Sen jälkeen oli pari vuotta hiljaista, kunnes Plastic Passionin Aku-Tuomas Mattila sai käsiinsä bändin promon ja osoitti kiinnostuksen merkkejä CDR-EP julkaisuun Muovi 111 -alamerkillä.


Vajaa viikko ennen Yksin-EP:n ilmestymistä Häkämies ja Parikka poistuivat orkesterista. EP myi itsensä nopeasti loppuun ja kitaristi Juha Korsumäki astui remmiin. Tuli aika suunnitella albumia. Pitkäsoiton materiaali valmistui talvella 2001 pitkän ja hajanaisen prosessin tuloksena: Avointen hautojen päivä nauhoitettiin kahdessa erässä ja kolmella basistilla.


Nekropoli-levyllä mukana jo oikeat rummut. Tätä levyä varten tehtiin nauhoituksia jo vuoden 2002 syksyllä. Seuraavan vuoden alussa bändissä oli taas miehistövaihdoksia, mistä johtuen vanhoja biisejä pistettiin jäihin. Osa materiaalista kirjoitettiinkin uudestaan. Levyllä on myös Mustan Paraatin demobiisi Toinen puoli, jolla soittaa kyseisen bändin rumpali Ykä.


Tammikuussa 2006 julkaistiin Nimesi jää elämään-ep ja heti helmikuun lopussa se sai seuraa Pelkäämme vain toisiamme-pitkäsoitosta. Ne tehtiin vain neljässä päivässä elokuussa 2005. Toisin kuin edellisillä levyillä, nyt ei ollut mukana vierailijoita. Eroja edelliseen levyyn löytyy, sillä uusi levy on vähemmän punkia. Bändi omien sanojensa mukaan haluaa etsiä uusia uria musiikilleen. Tarkoitus olisi, etteivät albumit kuulostaisi keskenään samanlaisilta.


Suruaika heitti viimeisen keikkansa Tampereella 26.10.2007. Bändin viimeiseksi tuotokseksi jäi Noiduttu sydän EP. Tämän jälkeen Matthew siirtyi Varjon riveihin soittamaan bassoa ja laulamaan taustalauluja. Toni, Henkka, Antti ja Arska kirjoittavat ja harjoittelevat uutta materiaalia Tampereella uuden laulajan kanssa. Sittemmin myös Varjo on hajonnut ja jäljelle jäänyt kokoonpano on muuttanut nimensä Silent Screamiksi.


Jäsenet

(Viimeisin kokoonpano)

 • Matthew - laulu
 • Henkka - kitara
 • Toni - koskettimet
 • Antti - basso
 • Pexte - rummut

Diskografia

 • Demo 2001
 • Avointen hautojen päivä, 2002
 • Nekropoli, 2004
 • Nimesi jää elämään, EP, 2006
 • Pelkäämme vain toisiamme, 2006
 • Noiduttu sydän, EP, 2007

Linkkejä

Lähteet

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.