Gootti.net

Yhtye perustettiin Porissa vuonna 1983.


Alkuperäinen kokoonpano oli Eki Eriksson, laulu, Putte Seittonen, kitara, Minnis Kattelus, basso ja Iro Granholm, rummut. Toiseksi kitaristiksi liittyi kesällä ’84 Ilppo Koski, joka oli mukana myös Ikiyö/Katakombi-levyllä. Singlen ilmestymisen aikaan lokakuussa -84 Iro vaihtoi kitaraan ja rumpaliksi tuli Jaska Räikkälä. Hexenhausilla oli treenikämppä Anniksella (Kulttuuritalo Annankatu 6:ssa) vuosina 1983-1987. Musiikilliset vaikuttimet olivat varsin kirjavat, mutta alkuvaiheen inspiraationlähteiksi voisi mainita The Fallin ja Joy Divisionin, joista viimeksi mainitun vaikutus oli varsin merkittävä. Myöhemmin vaikuttajina toimivat todennäköisesti Virgin Prunes ja Death in June. Luonnollisesti myös glam-rock ja punk vaikuttivat yhtyeen ilmaisuun. Iron lopetettua yhtyeessä kitaristeina olivat vielä Mixa Huhdanpää ja Yki Räikkälä. Singlen lisäksi on Hexenhausilta ilmestynyt lukuisia kappaleita eri kasettifirmojen julkaisuilla, mm. Lihatuotanto, Absolutely sweet tapes ja Pori Graphity. Bändin hautajaiset tallennettiin 33 1/3 rpm singlelle Antakke leippä syksyllä -87. Hexenhaus ei studiosta poistuttuaan enää milloinkaan esiintynyt, tai edes kokoontunut treenikämpälle soittelemaan. Bändin viimeisimmän kokoonpanon rippeistä muodostui n. neljä kuukautta toiminut ja 3 keikkaa tehnyt Xala Xalior Xlati, tuttavallisemmin XXX. [8]

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.