Gootti.net

Goottikultuuri varsinaisesti syntyi 1980-luvulla goottirockin kanssa, vaikkakin sillä on juurensa jo 70-luvulle. Goottikulttuurin aallon nostatti lontoolainen klubi, The Batcave, joka keräsi yhteen niin new romantics-tyylin, punkin kuin glaminkin, sekä silauksen synkkyyttä ja kappas, tuloksena oli gootit; mustaa samettia, pitsiä, korsetteja, korkeita korkoja, käsineitä ja sävyä antamassa viinin punainen ja purppura. Nimitys gootti viittaa englannin sanaan "gothic". (Goottiromantiikka on kauhukirjallisuutta, jossa useat kohtaukset sijoitetaan goottilaisiin kirkkoihin yms.)

Stereotyyppisesti useimmat tavalliset tallaajat ajattelevat, että kaikki mustiin pukeutuvat massasta erottuvat ihmiset ja muut ovat gootteja. Kuitenkin todellisuudessa monet gootit käyttävät kirkkaita ja voimakkaita värejä (esim. vihreää, sinistä, pinkkiä, violettia, punaista.) ja myös valkoisia goottivaatteita on nähty.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.