Gootti.net

Pyhät Nuket syntyi vuonna 1983 Riistettyjen ollessa tauolla kitaristi Perryn ollessa armeijassa. Nappi ja Lazze kehittelivät tuolloin ajankulukseen sivuprojektia nimeltä Holy Dolls, tarkoituksenaan nauhoittaa erilaista, synkkää musiikkia, Killing Joken, Joy Divisionin ja Lords Of The New Churchin tapaan. Myöhemmin mukaan tuli erittäin suuria vaikutteita bändeiltä kuten Mötley Crüe ja Kiss.


Nappi ja Lazze tekivät biisit studiolla. Nappi soitti nauhoille sekä bassot ettö kitarat. Lazze lauloi ja rummuissa oli entinen Riistetyt -rumpali Stydy, sekä koskettimissa Hippi Vihinen. Projektin oli tarkoitus jäädä tähän, mutta kun nauhoja oltiin miksaamassa, studiolle sattui samaan aikaan myös Rike Jokela miksaamaan omia Bastards-yhtyeensä nauhoja. Pian tämän, jo aiemmin kerrotun studiolla kohtaamisen jälkeen Rike ehdottikin perustettavaksi bändiä, tai lähinnä rakentaa Dollseista kokonainen ja toimiva bändi kaikilla soittajilla. Joka taas mahdollistaisi myös live-esiintymiset. Näin tapahtuikin, Holy Dolls aloitti aktiivisen toimintansa sivuprojektina Riistettyjen ja Bastardsin rinnalla.


Näihin aikoihin oli myös Riistetyille tulossa keikkaa, ja kun Perry oli edelleen kiinni armeijassa, Riistetyt pyysivät Rikeä ensin tuuraamaan, mutta pian Rike olikin jo vakituinen bändin jäsen Bastardsin hajottua samoihin aikoihin. Samalla sovittiin, että Holy Dollsistakin tehdään oikea bändi. Oltiin siis tilanteessa, että oli kaksi bändiä joissa oli molemmissa sama miehitys. Kumpikin bändi treenasi ahkerasti ja kummallekin syntyi myös uusia biisejä, jopa siinä määrin että oli aika julkaista levyt. Riistetyt nauhoitti Raiskattu Tulevaisuus-levyn ja Holy Dolls Kuoleman Sotatanssin. Holy Dollsin levyn piti tulla ulos Poko Rekordsin kautta, mutta jostakin syystä Propaganda kauppasi sen Finn-Levylle, missä bändin nimikin suomennettiin Pyhiksi Nukeiksi.


Pian levyjen jälkeen Nappi jätti molemmat bändit. Napin jälkeen bassossa kävi ensin Perry, jonka aika oli kortilla elelleenjatkuvan armeijan takia ja hänen jälkeensä myös Kaaos-Jakke soitteli bändissä yhden päivän ajan. Lopulta bassoon vakiintui ex-Tampere-SS kitaristi Miki. Kokoonpanolla Lazze, eli Vivian laulussa, Rike kitarassa, Miki bassossa ja Make, joka tuurasi Jaskaa rummuissa, Riistetyt teki USA:n kiertueen 1984, heittäen muutaman keikan myös Holy Dolls-nimellä. Kiertue huomioitiin laajasti mediassa ja kiertueen jälkeen Pyhät Nuket solmi sopimuksen Roxy-Viihteen kanssa. Pyhien Nukkejen suosion kasvun ja vastaavasti Riistettyjen sen hetkisen tilan myötä Riistetyt jäi siltä erää taka-alalle odottelemaan parempia aikoja, soittajien keskittyessä Pyhiin Nukkeihin.


Toiselle, vuonna 1985 ilmestyneelle Enkelit Sulkivat Silmänsä -levylle bändi oli kasvanut jo viisimiehiseksi Maken tultua koskettimiin. Tässä vaiheessa bändin sisäiset ristiriidat olivat kuitenkin kasvaneet jo melkoisiksi ja tilanne oli räjähdysaltis.


Riidoista huolimatta bändi onnistui tekemään vielä samana vuonna Tuhlaajapoika-maxisinglen ja alkoi säveltää uusia biisejä seuraavaa levyä ajatellen. Tässä vaiheessa bändi oli kovassa iskussa. Lukuisat keikat olivat koulineet soiton tiukaksi, mutta yhtyeen sisäiset riidat kasvoivat kuitenkin niin suuriksi, että Vivian hajotti Pyhät Nuket. [9]


Lähteet:


  • Pyhät Nuket: http://www.holydolls.propagandarec.com/ [9]

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.