Gootti.net

Cold wave -termillä voidaan viitata kahteen sangen erilaiseen musiikkityyppiin.

A) Cold wavella voidaan tarkoittaa Ranskassa 1970-1980-lukujen vaihteessa vaikuttanutta musiikillista suuntausta, jota kutsuttiin myös termillä ColdPop. Musiikkityylissä yhdisteltiin postpunkia ja darkwavea. Tunnetuimpia ranskalaisen Cold wave-yhtyeitä ovat Opera Multi Steel, Little Nemo ja Trisomie 21.


B) Cold waveksi kutsutaan joskus myös Yhdysvalloissa 1990-luvun alkupuolella suosioon noussutta industrial rock -genreä, jossa yhdistellään 1980-1990-lukujen industrial-yhtyeiden koneellista soundia ja rockin särökitaroita. Musiikkityylin kärkinimiä ovat Nine Inch Nails, Ministry ja Chemlab.Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.