Gootti.net

Arkistoitu versio, aikaleima: 13.06.2010 10:06. Palataksesi tähän versioon klikkaa ensin "muokkaa sivua" ja sitten tallenna se.

Dark wave tai darkwave on ollut vuosien saatossa hyvin monikäyttöinen genrenimitys.

1. Ensimmäisen kerran termiä käytettiin 80-luvun alun] synkästä post-punkista ja new wavesta, enimmäkseen siis alkuperäisestä goottirockista ja synthpopista. Brittiläisestä musiikista termin käyttö siirtyi muuntuneena muihin maihin: ranskalaiseen coldwaveen ja saksalaiseen Neue Deutsche Welleen ("uusi saksalainen aalto").

2. 1990-luvulle tultaessa termi sai kahdenlaisia merkityksiä, riippuen siitä kummalta puolelta Atlantia bändit tulivat.

2.1 New waven ja post-punkin hiipumisen jälkeen skene jäi elämään Saksassa monien goottiestetiikkaa elektroniikkaan yhdistelevien bändien musiikissa. Tunnetuimpia ja pitkäaikaisimpia näistä yhtyeistä ovat Project Pitchfork, Das Ich ja Diary of Dreams.

2.2 Yhdysvalloissa termiä alettiin käyttää tunnelmallisemmasta, mm. Cocteau Twinsin ja Dead Can Dancen musiikista vaikutteita ottavasta, musiikista. Termi sai alkunsa Projekt-levymerkin katalogin otsikosta ja tämän jälkeen nimenomaan tuon levymerkin yhtyeistä, kuten Black Tape for a Blue Girlistä ja Lyciasta, alettiin käyttää tätä sanaa. Eroitukseksi euroopalaisesta darkwavesta, tästä amerikkalaisesta tyylisuuntauksesta ryhdyttiin käyttämään termiä ethereal wave.

Lista darkwave-bändeistä (under construction)


Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Gootti.netin uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

© 2006–2014 Gootti.net. Kaikki oikeudet pidätetään. Goottiwikin artikkelien kopioiminen ilman artikkelin tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty. Wikiin liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Gootti.netin ylläpitoon käyttämällä yhteydenottolomaketta.